Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 03 May 10:00
10:00

Location
Felix Meritis

Categories


Op zondag 3 mei organiseert De Nieuwe Universiteit een Festival der Wetenschappen, genaamd De Nieuwe Universiteit: ReThinking Academia. Dit Festival der Wetenschappen zal gedurende de hele dag plaatsvinden in Felix Meritis, gelegen aan de Keizersgracht. Directeur Gerard Driehuis: “We hebben het festivalprogramma inhoudelijk bekeken en omdat het van goede kwaliteit is stellen we ons pand graag ter beschikking”. De Nieuwe Universiteit is zeer vereerd door de samenwerking met Felix Meritis en ziet een parallel tussen de geschiedenis van het pand als vrijplaats voor kunst en wetenschap en het wetenschapsfestival dat voor het Maagdenhuis gepland stond.

Het Festival der Wetenschappen heeft de titel “ReThinking Academia” en zal bestaan uit lezingen, workshops en paneldiscussies over de rol van de universiteit in de samenleving, diversiteit en burgerlijke ongehoorzaamheid. Een woordvoerder van De Nieuwe Universiteit: “Dit Festival der Wetenschappen is voor ons een manier om te laten zien dat we op een constructieve manier vorm kunnen geven aan de idealen van De Nieuwe Universiteit.”

Deze thema’s zullen onder andere door hoogleraar Ad Verbrugge worden belicht. De Nieuwe Universiteit werkt voor dit festival samen met de University of Colour, ReThink UvA en Humanities Rally.

Het Festival is toegankelijk op donatiebasis.

De definitieve programmering zal tijdig bekend worden gemaakt.

Voor actuele informatie: https://www.facebook.com/events/994516907239357/

Share