Loading Map....

Date/Time
Date(s) - 13 Mar 17:00
17:00 - 19:00

Location
Maagdenhuis

Categories


Vrijdag 13 maart om 17.00 uur organiseren de actiegroepen ReThink Uva, De Nieuwe Universiteit en Humanities Rally samen met ASVA studentenunie een demonstratie voor meer democratie en inspraak. De demonstratie is geen reactie op het onlangs gepresenteerde tienpuntenplan van het College van Bestuur (CvB) van de UvA, maar brengt onder de aandacht dat de academische gemeenschap leidend moet zijn bij hervormingen op de universiteit.

Binnen de huidige bestuursstructuur blijft het CvB ontransparant en ondemocratisch te werk gaan. Harde acties zijn steeds nodig gebleken om gehoord te worden. De organiserende actiegroepen dringen er daarom op aan dat er werk wordt gemaakt van de eisen van de academische gemeenschap om, onder meer, een democratische en gedecentraliseerde universiteit te realiseren, waarin de zeggenschap bij docenten en studenten ligt. Ook aan het doorgeslagen rendementsdenken op de universiteit moet een halt worden toegeroepen.

De demonstratie voor meer democratie en inspraak zal beginnen bij het Maagdenhuis om daarna een aantal andere UvA-locaties aan te doen, waaronder de Oudemanhuispoort en het Bungehuis. De actiegroepen roepen alle studenten en docenten van de UvA, maar ook van andere universiteiten op om zich bij de demonstratie aan te sluiten.

Zie voor meer informatie het Facebookevenement:

https://www.facebook.com/events/872253952839159/

Share