Door nieuwe ontwikkelingen deze week heeft ReThink UvA beslist om haar debat met genomineerde kandidaatleden voor het nieuwe CvB naar een nog nader te bepalen datum te verplaatsen.
Maandag publiceerde de Volkskrant een oproep aan de kandidaat-leden van het CvB om zichzelf kenbaar te maken tijdens een publieke bijeenkomst. De oproep genereerde veel mediabelangstelling, met o.a. artikels in Parool, Folia, Trouw en de NOS. De Raad van Toezicht publiceerde hierop een toelichting over de procedure op haar website, waarin extra informatie over de procedure aan het licht kwam.
Belangrijker echter was een brief van Naomi Appelman, voorzitter van de Centrale Studentenraad, gericht aan ReThink UvA. Uit die brief bleek dat de CSR de oproep steunde, en zelf al herhaaldelijk voor een dergelijke procedure gepleit heeft bij de Raad van Toezicht. Maar uit het begeleidend schrijven bleek ook dat de sollicitatieprocedure vertraging opgelopen heeft, waardoor er op 13 januari, het geplande tijdstip van de Maagdenhuis presentatie, nog geen shortlist van genomineerde kandidaten bestaat. Hierdoor komt de ReThink oproep aan genomineerde kandidaatleden te vroeg, en is besloten om het debat uit te stellen naar een later tijdstip, eens de sollicitatieprocedure in een later stadium is beland.
Uitstel is echter geen afstel, en ReThink UvA blijft ijveren voor een publieke presentatie van genomineerde kandidaten. De gebeurtenissen van deze week hebben nogmaals aangetoond dat de oproep voor een meer transparante sollicitatieprocedure sterk resoneert in de academische gemeenschap (en daarbuiten). De oproep heeft zo alvast zijn effect niet gemist: het debat is opnieuw aangezwengeld over hoe de procedure genoeg draagvlak voor de nieuwe bestuurders kan creëren, en het werd nogmaals duidelijk dat de medezeggenschap hierin aanzienlijke verbeteringen wil zien. Op de steun van ReThink UvA kan de medezeggenschap rekenen.
Zodra er een nieuwe datum gekend is wordt die op de ReThink website bekend gemaakt.