Actiegroepen: “Dit is het begin van een nieuwe UvA”
  • Actiegroepen blij met aftreden Gunning
  • Morgen persconferentie actiegroepen over toekomst

Amsterdam, 19 april 2015 – De actiegroepen aan de Universiteit van Amsterdam (ReThink UvA, De Nieuwe Universiteit en Humanities Rally) zijn blij met het aftreden van Louise Gunning. Door deze stap te zetten maakt Gunning de weg vrij voor een democratische en gedecentraliseerde UvA.

“Met het aftreden van Gunning begint het werken aan een nieuwe UvA pas echt. Dit is de tijd voor daadwerkelijke verandering. De democratiseringscommissie die wordt ingesteld door medezeggenschap en de actiegroepen neemt daarin het voortouw“ stelt een woordvoerder van de actiegroepen. Zij vervolgt: “Het opstappen van Gunning betekent dat er nu ruimte is om de academische gemeenschap weer de macht en inspraak te geven die zij verdient.”
Persconferentie op maandag
De actiegroepen kondigen morgen in een gezamenlijke persconferentie hun vervolgstappen en -acties aan. Daarnaast worden er voorstellen gedaan aan de Raad van Toezicht van de UvA over een interim-bestuur.
De persconferentie wordt gehouden op:
Maandag 20 april 2015 om 13:30 uur, op het Binnengasthuisterrein van de UvA.
Tijdens de persconferentie zullen ook vertegenwoordigers van ASVA studentenunie en de FNV aanwezig zijn. De Centrale Studentenraad en Centrale Ondernemingsraad zijn ook uitgenodigd.