Lieve medestudenten, docenten, sympathisanten, maar bovenal vrienden,

Dat ik hier sta is niet vanzelfsprekend. Ik ben 1 van de 10 mensen die zaterdag is opgepakt. 5 van deze helden zitten nog steeds vast. Ikzelf ben opgepakt terwijl ik iemand een knuffel gaf. Ik gaf iemand een knuffel op het Spuiplein, ver buiten het Maagdenhuis.

Wij zijn opgepakt omdat we onze stem laten horen. Wij zijn opgepakt omdat  we pleiten voor een universiteit waar studenten en docenten iets te zeggen hebben. We zijn opgepakt omdat we pleiten voor een universiteit waar kwaliteit van het onderwijs belangrijker is dan vastgoed.

We zijn opgepakt, geintimideerd en geslagen terwijl die dag een wetenschapsfestival van start zou gaan. Dit alles gebeurde terwijl we het Maagdenhuis al uit waren.

Deze ontruiming was volstrekt onnodig. Dit geweld  is pure intimidatie. Maar, leden van het College van Bestuur, ME-ers en politieagenten in burger. Ons krijg je niet bang. Wij zijn niet bang.

De Mensen in het Maagdenhuis hadden aangegeven maandag te willen vertrekken en het pand schoon achter te laten. Dit was voor het CvB niet genoeg. Het College van Bestuur heeft ervoor gekozen om na de uitspraak van de rechter de ME op het Maagdenhuis af te sturen. Het CvB had zelf de keus: ontruimen ja of nee. Zij kozen voor 8 ME bussen en bovenhandse knuppels.

De leden van het CvB waren blijkbaar op hun teentjes getrapt dat hun ‘deal or no deal’ niet doorging en besloten daarom wederom over te gaan tot de inzet van geweld. Maar College van Bestuur, ons krijg je niet bang. Wij zijn niet bang.

Leden van het CvB: Louise, Hans, Dymph en Huib. Jullie zijn verantwoordelijk voor deze trieste, onacceptabele en laffe actie. Jullie zijn verantwoordelijk voor het feit dat docenten en studenten wederom in de cel zijn beland  zijn geintimideerd en mishandeld. Jullie, en jullie alleen zijn hiervoor verantwoordelijk en daarom zit het er voor jullie op. Treedt af, stap op, wij pikken dit niet meer.